Bramuž 2011

Letošní, možná jubilejní, ale nikdo si již nepamatuje, nebo přesněji vedou se vášnivé spory, kdy a kdo s tímhle bláhovým nápadem přišel. Bylo-li to dřív nežli se narodila všechna naše dítka? Tak tenhle letošní ročník předcházely řádné přípravy. Nejprve bylo nutno vybrat štoudví septik, neb by již takový nápor nezvládl. Pak vygruntovat sednici pro tolik spáčů.

Sjezd probouzejícím se ospalým sobotním Žižkovem, Koněvovkou a ulicí Husickou na GRANDI STAZIONI, letos výjimečně nasucho, bez slejváku, jako to bylo tehdá poprvé před devětadvaceti lety . České dráhy nám nepřistavily oblíbený cyklovagón samoobslužný, za což byl chudák pan mašinfíra odměněn tříminutovým zpožděním pro nakládání našich čtrnácte bicyklů. Chyběl tudíž i přednáškový sál pro Sajdíka a jeho včely. "Barunko, nenech si nic nabulíkovat. Včeličky truchlily jen čtrnácte dnů nežli natáhli bačkůrky svoje."

Uprostřed závěrečné pařby, za komínem, na půdě plné pavučin, sedíce na uskladněných rezonančních fošnách ze dřeva javorového, pod tím velkým sršáním hnízdem, při světle čelovek předvedeny katany a wakizashi Samurajů za dlouhé přednášky Sajdíkovy, o tom jak se kalila ocel ostří s pomocí otisků prstů v tom jedině správném blátě ze Země vycházejícího slunce.

Start v sobotu 25. 6. 2011, Hlavní nádraží Praha 7:01 v Opletalce před nádražím. Vlak R1138 do Turnova (a dále na Tanvald), odjezd 7:25, pro opozdilce ve vagonu pro přepravu kol. V Turnově v 9:12 před nádražím nás čeká auto pro přepravu spacáků a přebytků oděvů. Dobře utajenou trasu má na starosti Drahuška Erbanová. Cca 20 km kopcovitého terénu. Golfová vložka v cca 17 hod v Košťálově, Golf Oleška Ivana Erbana. Lektor Zdeněk Novák. Cil Nedvězí 11, Slaná u Semil. kolem 19hod.

A bicykly se nám v chaloupce už zasejc budou hromadit jako horníci v tom uhlobaronově dole pana Cimrmana. Jako každoročně bude dostatek teplé vody z brutaru pro haxny celého pelotonu. Letos zatápí Naďa.

.

.

Krapet histórie.

.

.

.

A ještě jedna vzpomínka.

.