Les 2 Alpes

 

Deník nebo spíš guláš emajlů a SMSek.

 

Naše velká cesta začíná.

 

Členové výpravy:

 

Květa, mamuša

Terezka, naše chytrá

Sonička, naše studující

Honza, Robin Kryštůfek

Tomáš, který se našel

 

Pátek, 20. březen 2015   - den D

 

Jen tak si trochu písknout :-)

Přijeli si pro mě moji milení, kolem půlnoci 20. března. Je poněkud nevlídné počasí, inu předjaří. Nejde zavřít rakev. Vyndáváme věci a několikrát zkoušíme otočit klíčkem. Lup a je to. Objíždíme blok, 2x, zda jsme nenechali na chodníku přeskáče, helmy snowboardy. Zdá se, že je vše v pořádku, jen Honza ztratil rukavici. Jsme trochu namačkáni ve Fordu a uháníme na Plzeň. Co to? Auto úplně zhaslo a vypnulo se. Jsme konsternováni, překvapeni. Terka duchapřítomně radí zapnout blikačky, řidiči kamionů by si nás mohli nepovšimnout. Několik konspiračních teorii, auto nevydýchalo plnou nádrž, v nádrži je vzduch a vzduchová bublina. Dáváme Fordu ještě několik šancí, do Francie trvá cesta normálně 12 hodin. Nakonec Tom volá Richiho ve 4 hodiny ráno, neviděli se rok. Richi je zapálený automechanik. Zapálenou cigaretou (pravděpodobně trávou) šermuje v motoru vozidla, odchází pro další nářadí. My ženy jsme si ukradly 55 minut spánku. Šrouby utaženy, z trysky lehce tryská nafta. Jsme omámeni výfuky. Z motoru se kouří.Vyndáváme věci z rakve. Náhradní řešení. Dobrá KIA Piccanto (zlatástřela) a Tomův Renault (kočkolap), je 7 hodin ráno. Zase jsme on the road. Chvíli zlatá střela stíhá kočkolap, chvíli kočkolap zlatou střelu. Krabice s řízky s bramborovým salátem pomalu zejí prázdnotou. Pytlíkem od baget si práskneme. Spánkový dluh se začíná projevovat. Je mi fakt, dobře, jsem fakt OK, smích (hysterický), mlčení, zasmušilost. Střídáme. Ve Francii druhý tandem sjel ze správného směru. Paříž je také krásná. Pavla Lišku z navigace budeme asi inzultovat. Konečně zbývá posledních 63 km. Mlha. Serpentiny jedna za druhou. Už ani neposloucháme navigátora. Sláva nazdar výletu. Apartmán je suprácký, nadstandard za standardní cenu. JUCHŮ. Jsou 2 hodiny v neděli ráno.

 

Je neděle, lízáme si rány, nemocní se léčí, někteří spí. Vedle štěká nepřetržitě psisko, páníčkové (jeho páníčkové) lyžují.

_______________________________________________

Ahoj cestovatelé, fakt dobrý. Těšíme se na pokračování.

Tady zima, slunce v háji. Topíme.

Blešák nic moc. Dvě krabky, dřevěné hlavice a nohy od skříně. Jedno malé kladivo. Těch není nikdy dost. U již starého známého starožitníka v párkrovce objednán vyšívací rám pro Aničku.

Včera uvařen kotel boží polévky u Boga venku na trojnožce nad ohněm. Trochu se rozlilo i pro Tondu a Fatimu.

Tonda a Jirka

 

Neděle, 22. březen 2015 - den druhý

 

Odpočinkový den. Jen já několikrát obcházím Les 2 Alpes. Tu pro bagety, tu monitoruji další obchůdky, v některých jsou ochutnávky. Před Casinem stojí nákupní vozíky, asi  na vyhrané žetony. Opak je pravdou, síť Casino je něco jako Penny. Honza s Tomem jdou pokořit el Diablo. Večer hra na Polreicha. Tom se Soňou vaří meet balls. Zvoní mobil. Soni, volá Ti máma. Dobrý večer, tady Al-Kaysy, chtěla bych vrátit tu rakev. Mami, to jsem já. Tom poskytl špatná čísla toho, co půjčuje rakve. Někteří byli překvapeni, Paichlovi znali, ale rakev nechtěli. Jste v pořádku? Neutekl Tonda?

_____________________________________________________________________________________________________________

Ahoj, Tonda dostal právě opožděnou večeři díky paní Józe. V pelechu měl Tvoje bačkory. Toužebně oba očekáváme další pokračování a nic??? Tak se trochu pochlap. Babička také čeká na další díl. Práce na webu France 2015 jsou v plném proudu. Dnes bylo i tady slunečno ale mrazivo.

Tonda a Jirka

Pondělí, 23. březen 2015     - den třetí

Jen si tak trochu užít dne.

Snídaně kontinentální. Křupavé tousty s výbornou jahodo-meruňkovou marmeládou. Se skromností sobě vlastní musím jen na okraj poznamenat, že jsem ji dělala já. V domácím medu byla jedna včela. U snídaňového stolu samozřejmě probíhá nenucená intelektuální konverzace. Honza v pubertě na Míráku osloven starším puberťákem. Hulení? Sorry, ale opravdu fakt nemám. Ale já mám, s protočenýma očima. Je krásný slunečný den. Továrna na lyžaře. Mnozí, dost hodně má tzv. gouproučka, kamerují sami sebe. Tom si také kameruje. Sníh tam nahoře s označením vyšší kvality. Je jaro. Cesta zpět do údolí je rozbředlá s kalužemi. Polreichem večer jsou Terezka s Honzou, skleněné nudle, krůtí maso, brokolice. A už je tu společenská hra Česko. Se skromností sobě vlastní musím jen na okraj poznamenat, že jsem zase vyhrála.

 

Ahoj tati, posilám jednu skoro-vrcholovku blechu Dobrou*

_______________________________

A větší by to nešlo, jste jak dvě blechy, ttt

Úterý, 24. březen 2015    - den čtvrtý

Nezaslechli jste nic? Kousek jižně od Vás prý žuchnul chudák Airbus A320.

 http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/305788-ve-francouzskych-alpach-se-zritilo-letadlo-se-150-lidmi-nikdo-neprezil/

 dávejte bacha. Ttt

 

Jen si tak trochu zaswingovat.

Já, já, já, jenom já, jak zpívá plešatá zpěvačka Janda, pílím jako každé ráno pro bagety, mléko. Dnes chceme být ve svazích dříve. Podařilo se. Místo v půl 11, jsme u vajíčka (vleku) již v 10:10. V Diablu jsou krásné svahy, sjíždíme několikrát. Slunce krásně hřeje. Soňa si natáhla sval, dnes s lyžováním končí. Další odpadávají. Někteří zůstávají, tedy opět já zůstávám. Lehce sněží. Večer zase kuchtí Soni s Tomem. Špagety olio aglio a pro Terku Spaghetti carbonara.

42 proruských webů v Česku protestuje proti průjezdu amerického konvoje. :-) Mamuša, maskot 5. Oddílu

 

Středa, 25. březen 2015  - den pátý

Ahoj Terko a dík za blechy, byly o poznání větší. Čekáme netrpělivě všichni na další zprávy z bojiště.

Tady dnes krásně, asi poslední den. Matlal jsem medotěsto pro nastartování druhého a třetího úlu u Boga, na což padlo předposlední kilčo loňského medu. Ty se vyplatí!!! Příště zkusím raději cukr moučkový, prý se výsledek tolik nelepí. Napříště nebude na škodu se nejdříve optat strejdy Gůůgla.

Pak následoval pokus pověsit na chemické kotvy druhou pozednici v kůlně, z toho ohořelého trámu zachráněného ze spáleniště kravína z Košťálova. A došla chemie, tedy spíše jsem ji moc urychlil v mikrovlnce. A abych nezapomněl, objednán 14L smaltovaný kotlík s trojnožkou na venkovní vaření několika málo porcí polévky, což pochyceno u Boga. Možná s mámou zapůjčíme na HráchyFest. ttt

 

Jen si tak trochu za jamovat

Já, já, já, jenom já ... Polovina týmu odpadla. Napadl nás zákeřně virus. Inu mlaďoši, my staroši, tedy já, nehledíme na nějaké malé rýmy a odcházíme směle k vleku. Ve 3400 m vítr duje a pohrává si s čerstvě napadaným sněhem. Prašánek. Svítí slunce. Manšestr. Málo lidí. Objíždím několik resortů. Volá Tom, „tak jak je“. Je akorát poledne. Myslím, že Jarčina obava z nebezpečných frírajdů se jeví jako lichá. Potkáváme se s Honzou. Rozloučíme se s Honzou. Padá mlha. Terezka s Honzou připravují francouzáky s lilkem. Máme na hlavě čapky. Společenská hra na lepítka, které čapky přidržují. Postava Kamenožrouta se těžko uhodne.

____________________________________________________________________________

Dobrý, jen houšť. Přečteno babičce. Je z toho Tvého psaní celá tumpachová ale zdraví Vás všechny.

Tady leje. Ještě, že stihnuto hrabání alespoň na plošině k bazénu. Tráva v tom dešti hned poskočila.

Dnes nás s Tondou čeká jen nakrmit všechna včelstva i ta Bogojc. Včera večer byly nějaké netýkavé, cítily, že se žene déšť. Alespoň Toník to říkal a uháněl s oháňkou mezi běhy do bezpečí domova. Vůbec nezdrhnul. ttt

 

 

Čtvrtek, 26. březen 2015      - den šestý

Jen si tak trochu zatančit

Já, já, já, jenom já . . . Svítí slunce, je třeba jít do fachy. Cesta nahoru se poněkud protáhla. Vyjedeme až na úplný vrchol. Bellevue. V dáli Mont Blanc. Vrcholová fota. A konečně freeride. Tedy beze mě. Krása. Cesta zpět do údolí. Mlha a spousta vracejících se lyžníků a prknařů. Jsem doma prvá, ale bez klíčů. Poslední kapka hořkosti, můj milý deníčku. Vydrž prťka, vydrž, píše Terka. Alespoň z nás máš radost, že jsme zavírali sjezdovky. Večeře, fazolky, brambory, malé karbošky. Tu jsem tedy, nechci se chlubit, připravovala já. Hra na filmové postavy. "Chytří" uhádli, velmi, opravdu velmi lehké postavy, "hloupým" bylo napovězeno, velmi těžké, téměř neuhádnutelné postavy.

_________________________________________________________

Ahoj z Nedvajzu, neupadla by Ti snad pazoura, kdybys toho načmárala víc?

Tady leje jako z konve, vyhlížíme Vás všechny z okna. Tonda a Jirka

Všem, všem, všem, na vědomost se dává, že jsem hlava děravá a při přesunu do matičky Prahy nechal paco telefon v Nedvajzu. Zavolejte tuto skutečnost prosím bábrlince. Telefonuje mi minimálně dvakrát denně a byla by nervózní, že se něco přihodilo.

Kdy Vás mám očekávat a co uvařit?

Jirka

 

Sobota, 28. březen 2015 ve 2:50         - den osmý

Nějak nemohu spát

Ahoj tati, babička informována. Zítra vyrážíme kolem 11 dopo a chceme se zastavit v Geneve, takže přijedeme asi až po půlnoci. Napíšeme z hranic. Fondue sýr tu nemají. Raclette je převálcovali Těšíme se na Tebe! Dobrou

Ahoj tati, prosím tě byl by si od deseti do dvanácti na internetu? Na skypu nebo facebooku? Napíšeme, až budeme přijíždět. Už se těšíme, až budeme vyprávět. Měj se. Tom

:D super ...Odesláno z iPhonu

14:25    Sýr na fondue mám Blížíme se Geneve*

15:48    Právě nakoupeno 5 druhu sýrů ale zapomenul bílé vino. Nemáte doma ve vinném sklípku, stačí 2dcl? ttt

17:18    Tak to je škoda Doma máme otevřené jen červené. To by asi nešlo. Já koupila směs, kde už, myslím, víno je. Tak počkej a uvidíme. Jsme 50 km pres Basel. Cesta dlouhá Těšíme se!

20:14    Ahoj cestovatelé, jsem na příjmu, ale jen na emailu. Skype mám na mámino tabletu a všechna hesla v Nedvajzu. Blackout. ttt

 

23:47    tati klidne jdi spat:) 
 Uvidime se zitra. Prijedem cca kolem pul treti rano. Tom

 

04:48    Jsme doma&sýr pro tátu je v ledničce&prosím nebudit do 15:00 :) Terka  

 


 

 

Mapa