Mám tedy následující prosbu, abych minimalizoval případné škody, šlo by to do desetitisíců (pokud až tomu tak není, trochu věřím že díky sněhové přikrývce je to zaizolované)

    1) v technické místnosti jsou vlevo popsané jističe, zapni prosím ten s označením fitlrace a - když bude všechno v pořádku, tak u schodů do bazénu vlevo nebo vpravo jsou trysky a když strčíš ruku před trysku, měl by být cítit proud vody. nevím jak jsem nastavil fitlarční okruh, ale s největší pravděpodobností je to zapnuté přes akumulační nádrž

    - když nepoteče voda z trysek, tak je to zamrzlé a je to špatné a doporučuji okamžitě vypnout filtaci, aby se ještě neodpáili motor, pokud by to bylo zamrzlé v čerpadle a netočil by se motor ..…nevylučuji, že okamžitě po zapnutí by to dělalo nějaký ošklivý zvuk

    POSTUP V PŘÍPADĚ ZAMRZLÉ STROJOVNY (doufám, že tomu tak nebude)

    - došlo-li by k tomu, tak doufám, že nikde nic nepraskne….

    VE STROJOVNĚ

    1) - vytáhnout filtraci z elektriky (je tam zásuvka)
- před následovným ohřátím strojovny vypnout všechny ventily, pokud to půjde (oni i sami o sobě jdou relativně ztuha), které tam najdeš
- tuším min. dva u výstupu z přelivové nádrže a hned vedle za “téčkem” je další (tím se volí, buďto mylý okruh, kdy se voda saje z bazénu nebo velký okruh přes akumulační nádrž)
- někde u vstupu a výstupu do filtru
- vypnout i ventil u protiproudu (ten velký)
- vytáhnout filtraci z elektriky ( je tam zásuvka)

    to je proto, že kdyby tam bylo něco praksnutého a potom to rozmrzlo, tak přes prakslinu by vytekl bazén…

    ZAHŘÁTÍ STROJOVNY ( samozřejmě musí být zapnutý jistič v technické místnosti s označením filtr

    2) vymyslet, jak to tam ohřát, vzít možná termostat z baráku )jsou tam někde dva, tak asi ten z knihovny a nastavit na něm třeba 5 stupňů a do něj zapojit malý 100W článek, je bez potisku - přírodní povrch, ale nevím přesně, kde je, možná v dětském pokoji? (je to taková nudle)

    podle mě by to rozmrzlo až za několik hodin po zapnutí - čili se tam pak nějak jít podívat, co to dělá

    Po rozmrznutí

    - otevřít ventil od akumulační nádrže , popř. všechny ostatní, které jsi vypnul (o je ješt někde u filtru, jestli si dobře pamatuji) (pozor, nemouhou být otevřeny oba venitly tzn. buďto okruh přes akumulační nádrž nebo přes sací trysky v bazénu)

    - když to nikde nepoteče, tak zapnout filtraci, aby se tím prohnala voda a mělo by to být v pořádku

    trochu se bojím, jesti nepřimrzla akumulančí nádrž, ale asi ne /opět jsem počítal, že když se zatop, tak se tím prožene voda),a le když ot bude všechno s tou strojovnou v pořádku, tak to nech filtrovat přes akumulační nádrž.

    Prosím někde doma najdi rozdvojku. Do zásuvky strč termostat do něj rozdvojku s IR panelem a filtrem (filtr by se zpanul společně s topením, což mi přijde dobré a přečerpá se voda z akumulační nádrže)

    Naši následovníci na čekačce.