RECEPTY
Počet porcí: 4 – 6 Doba přípravy: 40 minut
Přísady:
· 3 střední jemně nakrájené cibule
· 2 polévkové lžíce oleje
· 1 polévková lžíce soli
· 1 kávová lžička sezamového oleje
· 900 g mletého jehněčího nebo hovězího masa
· 3 šálky polohrubé mouky
· 1 kávová lžička čerstvě umletého zázvoru a česneku
· 1/2 kávové lžičky mletého kmínu
· 2 polévkové lžíce sojové omáčky
· 3 šálky mouky s přísadou kypřícího prášku
· studená voda
Návod:
1. Promíchejte oba druhy mouky a postupně přidávejte vodu.
2. Asi 4–5 minut zadělávejte těsto.
3. Nechte těsto nějakou dobu odstát v pokojové teplotě.
4. K mletému masu přidejte horkou vodu, nakrájenou cibuli, olej, sůl a koření; dobře promíchejte.
5. Z těsta vyválejte co nejtenčí placku (na dobře pomoučeném válu) a vykrájejte kolečka o průměru přibližně 10 cm.
6. Na dně pařáku nechte vařit vodu.
7. Na každé kolečko vložte lžičku masové směsi a v polovině jej přehněte, okraje pevně přitiskněte.
8. Pařák namažte olejem a do oleje namočte i každé momo.
9. Naklaďte momo do pařáku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.
10. Zakryjte pařák přiléhající pokličkou a vařte v páře asi 15–20 minut.
11. Podávejte horké s čili omáčkou.