RECEPTY

momo

Počet porcí: 4 – 6 Doba přípravy: 40 minut

Přísady:

· 3 střední jemně nakrájené cibule

· 2 polévkové lžíce oleje

· 1 polévková lžíce soli

· 1 kávová lžička sezamového oleje

· 900 g mletého jehněčího nebo hovězího masa

· 3 šálky polohrubé mouky

· 1 kávová lžička čerstvě umletého zázvoru a česneku

· 1/2 kávové lžičky mletého kmínu

· 2 polévkové lžíce sojové omáčky

· 3 šálky mouky s přísadou kypřícího prášku

· studená voda

Návod:

1. Promíchejte oba druhy mouky a postupně přidávejte vodu.

2. Asi 4–5 minut zadělávejte těsto.

3. Nechte těsto nějakou dobu odstát v pokojové teplotě.

4. K mletému masu přidejte horkou vodu, nakrájenou cibuli, olej, sůl a koření; dobře promíchejte.

5. Z těsta vyválejte co nejtenčí placku (na dobře pomoučeném válu) a vykrájejte kolečka o průměru přibližně 10 cm.

6. Na dně pařáku nechte vařit vodu.

7. Na každé kolečko vložte lžičku masové směsi a v polovině jej přehněte, okraje pevně přitiskněte.

8. Pařák namažte olejem a do oleje namočte i každé momo.

9. Naklaďte momo do pařáku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.

10. Zakryjte pařák přiléhající pokličkou a vařte v páře asi 15–20 minut.

11. Podávejte horké s čili omáčkou.